Warmtekamer met boot naar Pernis

Donderdag 15 juli 2021

We zijn in samenwerking met FlashTech een project gestart in de haven van CCT Almelo. Hier bouwen we een warmtekamer voor onze eindklant. Voor deze warmtekamer heeft Hofman Staalbouw uit Vroomshoop de stalen constructie opgebouwd, zodat wij dit kunnen bekleden met op maat gemaakte sandwichpanelen, uit onze eigen fabriek. Deze sandwichpanelen hebben een vulling van PIR-isolatie. De panelen hebben naar wens van de opdrachtgever een opvallende gele kleur. Voor dit project installeert FlashTech de besturingskast . Hierbij monteren zij draadloze temperatuursensoren, door deze sensoren wordt de temperatuur van verschillende producten gemeten.

Met behulp van de warmtekamer ondergaan verschillende producten een hittebehandeling. Bij deze hittebehandeling wordt een temperatuur van 56 graden in de kern van het product gehandhaafd. Op deze manier wordt er voorkomen dat de BMSB (Brown Marmorated Stink Bug) mee wordt vervoerd naar het buitenland. Na de hittebehandeling krijgen de producten een certificaat. Met behulp van dit certificaat mogen goederen verscheept worden naar hun eindbestemming. De warmtekamer heeft een lengte van 15,5 meter en is 6,5 meter breed. De warmtekamer is op een manier ontworpen dat het in zijn geheel kan worden opgepakt.

De oplevering van de warmtekamer is in de eerste week van de bouwvak. Vanwege het grote formaat van de kamer, wordt deze per boot vervoerd naar Pernis. Kortom, een mooi stukje engineering en vakwerk. Bovendien wederom een mooie samenwerking met onze partner, FlashTech.