Conventionele droogkamers

Maandag 29 november 2021

Ons conventioneel droogsysteem gebruikt alleen warmte als energiebron. Deze manier van houtdrogen is interessant voor bedrijven die goedkope energiebronnen hebben voor heet water of stoom. Onze conventionele droogkamers zijn zeer goed geïsoleerd en dampdicht. De luchtcirculatie, ventilatoren en verwarmingselementen monteren wij tussen het dak en het verlaagde plafond.

Werking
De lucht in de droogkamer wordt verwarmd en circuleert door het opgestapelde hout. De lucht stijgt langzaam in relatieve vochtigheid en temperatuur. Bij het bereiken van de gewenste temperatuur en relatieve vochtigheid, afhankelijk van het soort hout dat gedroogd wordt, opent de computer modulerend het ventilatiesysteem.

Een gedeelte van de warme vochtige lucht wordt naar buiten afgevoerd. Door de ontstane onderdruk trekt dezelfde hoeveelheid frisse buitenlucht de droogkamer weer in. Deze lucht wordt verwarmd waardoor de relatieve vochtigheid van de lucht daalt. Op deze wijze staat het hout weer vocht af aan de lucht in de droogkamer. Op deze manier wordt de relatieve vochtigheid en de vochtigheid van het hout terug gebracht tot de gewenste eindvochtigheid in het hout is bereikt.

Wil jij weten hoe een conventionele droogkamer voor jou kan bijdragen aan een ideaal productieproces? Neem dan contact met ons op via 0546-644405.