Prefab warmtekamer ingrediëntenbedrijf

Dinsdag 12 april 2022

Wij hebben voor een groot ingrediëntenbedrijf een prefab warmtekamer gebouwd in onze werkplaats. De eindklant behandelt in deze warmtekamer maismeel. In de kamer verhit de eindklant het maismeel kort. Door dit te verhitten, vermindert het aantal bacteriën sterk. Dit tot een niveau dat het niet schadelijk is tijdens het consumeren. Wij hebben de kamer 100% dampdicht gemaakt zodat het ideale klimaat gedurende het gehele proces gehanteerd kan blijven en er zeer weinig energie wordt gevraagd. Met behulp van de kwaliteit van de gebruikte materialen garanderen garanderen we een lange levensduur van de warmtekamer. De eindklant gebruikt de prefab warmtekamer voor testdoeleinden. De afmetingen zijn circa 2 meter breed, 3,5 meter lang en 2,5 meter hoog.

Opbouw van de prefab warmtekamer

De kamer is opgebouwd uit een aluminium constructie. Hier hebben we onze sandwichpanelen aan gemonteerd. Deze sandwichpanelen zijn gefabriceerd in onze eigen fabriek. Vervolgens zijn de panelen verlijmd op een gladde, gelakte plaat in de witte kleur Ral 9010. Het isolatiemateriaal dat gebruikt is, is zeer sterk en waterbestendig. Ook heeft het een zeer hoge isolatiewaarde. De deuren van de kamer zijn met hetzelfde isolatiemateriaal gemaakt met als doel warmteverlies tegen te gaan.

Manier van warmtebehandeling

Deze installatie is geheel elektrisch uitgevoerd en voorzien van een zeer geavanceerd besturingssysteem. Zo worden de goederen met een handscanner gescand. Dit gebeurt voordat ze de goederen in de kamer laden.

Bekijk hier meer nieuwsberichten. Bekijk hier ook onze Facebook– en LinkedInpagina voor meer informatie.