Project: Mondial Pack

Opdrachtgever: Mondial Pack

Website: https://mondialpack.nl/

Locatie: Enschede

Algemene informatie:

In oktober zijn wij begonnen met het bouwen van verschillende cleanrooms bij Mondial Pack B.V. Mondial Pack produceert en verpakt voedingssupplementen. Bij dit bedrijf staat net als bij ons kwaliteit hoog in het vaandel. Om aan de gestelde eisen op het gebied van voedselveiligheid te voldoen, hanteert Mondial strenge normen en controles op het produceren en verpakken van voedingssupplementen. Om aan deze hoge eisen te voldoen, hebben wij de opdracht gekregen om verschillende cleanrooms te bouwen op de gehele beneden verdieping.

Met de inzet van de cleanrooms werken de medewerkers in een zeer ‘schone’ ruimte. Het gaat hierbij om verschillende, kleinere ruimten met in totaal een oppervlakte van circa 550 vierkante meter. De cleanrooms bestaan onder andere uit een spoelkeuken, wasplaats, twee kookruimtes, droogkamer, persoonssluis en een lift. Om de luchtdrukverschillen in cleanrooms te waarborgen, is ervoor gekozen om de deuren te voorzien van een Maasland interlocksysteem. Een goederensluis die zich ook in de cleanroom bevindt, is voorzien van een aantal snellooproldeuren die op hetzelfde interlocksysteem zijn aangesloten.

Met onze eisen wordt de cleanroom volledig afgestemd op de wensen en eisen van Mondial Pack. Het luchtbehandelingssysteem zorgt ervoor dat de relatieve luchtvochtigheid in de ruimte op een laag niveau blijft. Doordat de luchtdruk in de cleanroom hoger is dan buiten, kan de vuile lucht niet in de cleanroom komen. In een tijdsbestek van ongeveer twee maanden tijd hebben we het project opgeleverd.

Product

Cleanrooms

Markt

Pharmachemie