Cleanrooms

Cleanrooms worden geheel in overleg afgestemd op jouw wensen en eisen. Voor geconditioneerde ruimtes worden wanden van HPL of gelakte staalplaten toegepast in combinatie met verschillende deuren, ramen en plafonds. Daarnaast maken we ook high-careruimtes, operatiekamers of schone ruimtes volgens de HACCP-normen.

Wij denken graag met jou mee. Door ons vroegtijdig in het proces in te schakelen, zijn wij in staat om optimaal en efficiënt aan jouw wensen te voldoen.

 

Principe

Met de inzet van een cleanroom wordt er gewerkt in een zeer zuivere omgeving. De betekenis van een cleanroom is werken in een zeer zuivere omgeving. Over het algemeen leiden de streng gestelde kwaliteitseisen ertoe dat men besluit te werken in een cleanroom. Wij bieden cleanrooms aan in allerlei soorten en maten. Om ervoor te zorgen dat stofdeeltjes uit de cleanroom blijven, wordt de ruimte betreed door middel van een luchtsluis. Deze sluis is in sommige gevallen voorzien van een luchtdouche. Met het gebruik van deze luchtdouche worden de laatste achtergebleven stofdeeltjes verwijderd.

 

Het luchtbehandelingssysteem van de cleanroom zorgt ervoor dat de relatieve vochtigheid van de ruimte op een laag niveau blijft. Omdat de luchtdruk in de cleanroom hoger is dan de omgeving daarbuiten, kan er nooit vuile lucht naar binnen treden.

Sectoren waarin wij cleanrooms ontwerpen en bouwen

Laboratia

De huidige, moderne laboratoria vallen onder de P3 en P4 classificatie. Ze worden gebouwd en ontworpen op basis van cleanroomtechnologie. Voor deze ruimten zijn in combinatie met onderdruk en luchtdichte deuren cleanroom afwerkingen vereist. Voor lager geclassificeerde laboratoria zijn individueel ook cleanroom toepassingen inpasbaar.

Farmacie

In de farmacie is de totaalcontrole van alle omgevingsfactoren erg belangrijk. Zowel zuiverheid van lucht, de luchtvochtigheid, temperatuur en luchtdruk zijn van essentieel belang. Bij het ontwerpen van een cleanroom waarborgen wij het consistent functioneren van netgenoemde parameters. Door onze zorgvuldige bouw van de cleanrooms is optimale hygiëne gegarandeerd.

Gezondheidszorg

Geclassificeerde ruimten, zoals de ziekenhuisapotheek, de operatiekamers en dergelijke zijn steeds vaker toegepaste ruimten. Onze cleanrooms zijn hier met onze specifieke aanvullingen volgens de wettelijk vastgestelde eisen geheel op afgestemd. Daarmee zijn ze uitermate geschikt voor de ziekenhuisbranche.

Biotechnologie

In de biotechnologie kenmerken de cleanrooms zich door de aanzienlijke verschillen in de classificaties. Onze cleanrooms waarborgen de wettelijk gestelde regelgeving en de gestelde parameters die vereist zijn binnen de biotechnologie omgeving.

Elektronica / fijn mechanica

Cleanrooms in deze sector kenmerken zich door verschillende classificaties. Hoge classificaties rond de productieprocessen en lagere classificaties rond alle nevenactiviteiten. Consistentie van temperatuur en het beheersen van stofdeeltjes zijn in deze industrie van groot belang. Wij waarborgen het consistent functioneren van bovengenoemde parameters.

Chemie

In de chemische industrie zijn cleanrooms toegepast met vele verschillende specificaties. Hier is de beheersing van omgevingsfactoren zoals stofdeeltjes, luchtvochtigheid, temperatuur en luchtdruk van essentieel belang.

Lees het referentiebericht van Van Geenen uit Rijssen. Zij vertellen welke voordelen zij hebben met de cleanroom en de schone ruimte. Ook benieuwd welke meerwaarde wij voor jouw bedrijf kunnen bieden? Stuur ons een email via info@colpro.nl of bel ons +31 546 – 644405.