Badhuis Hengelo renovatie

Woensdag 23 maart 2022

In opdracht van Kormelink Bouw mogen wij meewerken aan de renovatie van het Badhuis in Hengelo. Het pand, dat dateert uit 1932, diende als badhuis voor de inwoners van Hengelo. Hier konden zij gebruik maken van diverse sanitaire voorzieningen waar zij zelf thuis niet over beschikten. Mannen, vrouwen, jongens en meiden konden hier gescheiden van elkaar badderen. In 1967 is het gebouw gerenoveerd tot een instructiebad.

Authentieke details Badhuis

Tijdens de renovatie van dit gebouw zal het Badhuis in zijn huidige vorm met Haagse stijlkenmerken blijven bestaan. Op het huidige Badhuis wordt een woontoren geplaatst. Opvallend hierbij is de transparante tussenlaag tussen de nieuw te bouwen en de huidige verdiepingen. Hierdoor blijven ook de vormen van het oude gebouw goed zichtbaar. Ook blijven diverse authentieke aspecten van het gebouw goed zichtbaar. De fraaie details in zowel de gevel als het metselwerk worden geaccentueerd. Hierdoor ontstaat er een warm woongebouw.

De bestaande entree van het Badhuis wordt de entree voor de appartementen. De wachtruimtes verkeren nog in authentieke staat. In deze ruimte kunnen de bewoners vanwege de goede staat van de ruimte straks hun post ophalen. Aan de achterkant van het gebouw was destijds de entree naar de douche gelegenheid voor jongens en meiden. Dit zal bij het nieuwe ontwerp dienen als fietsenbergingen.

Tijdens dit project zijn wij verantwoordelijk voor de kolombekleding in het gebouw. Dit gaan wij uitvoeren met aluminium bekleding. De kolombekleding verwerken wij in onze eigen fabriek en zetten we tot het de juiste ronding heeft bereikt. Het isolatiemateriaal en de kolombekleding bevestigen we apart van elkaar.

Het Badhuis is gelegen op het Wemenpark in Hengelo, Domain Vastgoed is hier de ontwikkelaar van. Rob Mees ten Oever van Bureau Archimees is verantwoordelijk voor het project. Aannemersbedrijf Kormelink is de hoofdaannemer van de bouw en BIM4ALL heeft het bestaande Badhuis ingemeten.

Bekijk hier meer nieuwsberichten.